Sajkodi strand - Tihany

látnivalók Tihanyban

Sajkodi strand - Tihany

A strandot egy keskeny bekötőúton lehet megközelíteni, amely a félsziget északnyugati szélénél ágazik el a 71-es főúttól.

A strand előtt egy árnyékos parkoló fogadja az ide érkezőket. Innen már jól látható a két büfé, ahová a strandolók betérhetnek enni-inni valamit. A füves strand elején található a vizibicikli- és kajakkölcsönző, innentől kezdve pedig több méter hosszan terül el a napozó rész, melynek vannak árnyékos és napos részei is. A víz elég hamar mélyül, de ahogy belépünk a lépcsőről, olyan alacsony a vízszint, hogy a kisebb gyerekek is vidáman pancsolhatnak benne.

Aki már utazott a Balaton északi partján, az mindenképpen elhaladt e bájos kis település közelében, csak nem biztos, hogy észrevette. A Tihany-félsziget nyugati csücskében a Bozsai-öbölre néző üdülőtelepülést könnyű megtalálni (alig 1 kilométerre fekszik a 71-es úttól), de annál nehezebb elfelejteni. Tihany nyüzsgése után érdemes felkeresni a kis nyaralófalut, amely a Balaton egyik legszebb strandjával büszkélkedhet. A Csúcs-hegy oldalán a sűrű növényzetben megbújó településről kiváló kirándulásokat tehetünk Tihany belsejébe a Belső-tóhoz vagy az illatos levendulamezőkhöz, de a hely igazi vonzereje mégis a piciny strand.

Nyitva: május 15 - szeptember 20.

Parkoló (fizetős)
Nyitva: április 1 - szeprember 30.
Település ismertető
  • Tihany

    Tihany Veszprém megyében, a Balatonfüredi kistérségben, a Balatont két medencére osztó Tihanyi-félszigeten feks...

Tihanyi és környéki programok

Szállások Tihanybanés környékén


További találatok: | | | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu